Σύνδεση Χρήστη

SatisfiedΗ ομάδα του visitmylimnos θέλοντας να δώσει σε όλες τις επιχειρήσεις της Λήμνου μια δυναμική και αξιόπιστη προβολή μέσω της ηλεκτρονικής διαφήμισης έχει σχεδιάσει μια εύκολη και περιεκτική φόρμα καταχώρησης της επιχείρησής σας. Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να είναι βάση των δεδομένων της σημερινής κατάστασης της επιχείρησής σας.

Secure page
Προστατεύουμε τα στοιχεία σας. Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας μας για περισσότερες πληροφορίες.

Top Panel

Το Αρχαιολογικό Μουσείο

496 times

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λήμνου στη Μύρινα παρουσιάζεται η ιστορική διαδρομή και η εξέλιξη του νησιού χρονολογικά, από την χαλκολιθική περίοδο ως τη ρωμαιοκρατία. Το κτίριο κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα και αποτελεί τυπικό διώροφο δείγμα της εποχής. Η έκθεση καταλαμβάνει και τους δύο ορόφους του κεντρικού κτιρίου. Στον πρώτο όροφο φιλοξενούνται εκθέματα της προϊστορικής Λήμνου.

Στις δύο αίθουσες του ίδιου ορόφου για στατικούς λόγους τοποθετήθηκαν επίσης τα λίθινα του Μουσείου: γλυπτά, επιγραφές και επιτύμβιες στήλες από τους κλασικούς χρόνους ως τη ρωμαϊκή περίοδο. Στον δεύτερο όροφο παρουσιάζεται η Λήμνος των ιστορικών χρόνων απότον 8ο π.Χ. αι. ως τους ρωμαϊκούς χρόνους. Τα εκθέματα προέρχονται από ανασκαφές της Κ' ΕΠΚΑ και της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής. Πρόκειται για αγγεία, σκεύη καθημερινής χρήσης, κτερίσματα τάφων, αφιερώματα, ειδώλια, μήτρες, σφραγίδες, επιγραφικές μαρτυρίες, οστέϊνα και μετάλλινα αντικείμενα, κοσμήματα, εργαλεία και νομίσματα.

Tagged under

 

Photo Gallery

Scroll to Top