Σύνδεση Χρήστη

SatisfiedΗ ομάδα του visitmylimnos θέλοντας να δώσει σε όλες τις επιχειρήσεις της Λήμνου μια δυναμική και αξιόπιστη προβολή μέσω της ηλεκτρονικής διαφήμισης έχει σχεδιάσει μια εύκολη και περιεκτική φόρμα καταχώρησης της επιχείρησής σας. Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να είναι βάση των δεδομένων της σημερινής κατάστασης της επιχείρησής σας.

Secure page
Προστατεύουμε τα στοιχεία σας. Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας μας για περισσότερες πληροφορίες.

Top Panel

Οι Αμμοθίνες

523 times

Στα βόρεια του νησιού της Λήμνου, 3 χιλιόμετρα πάνω απ' το χωριό Κατάλακκος και κοντά στην παραλία Γομάτι, σε έκταση 70 στρεμμάτων περίπου απλώνονται οι περίφημες Αμμοθίνες όπου αποτελούν ένα εξαιρετικά σπάνιο και αλλόκοσμο τοπίο, που προσελκύει ολοένα και περισσότερους λάτρεις των αξιοπερίεργων της φύσης.
Οι Αμμοθίνες είναι αμμώδεις λόφοι που υπάρχουν συνήθως σε παράκτιες περιοχές και δημιουργούνται από τη διάβρωση και την απόθεση της άμμου.
Η άμμος που υπάρχει στην ακτή παρασύρεται από τον άνεμο και την αντικαθιστά η άμμος που κύματα και ρεύματα φέρνουν στην παραλία. Αποτελούν σημαντικούς αλλά και ευαίσθητους οικότοπους. Σε αυτές υπάρχουν φυτά και ζώα που είναι ανθεκτικά και προσαρμόζονται εύκολα στις δύσκολες συνθήκες του περιβάλλοντος.

Όπως και στη Σαχάρα, έτσι και στη Λήμνο, οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι ανασχηματίζουν συνεχώς τη μορφή αυτών των χρυσαφένιων λόφων από άμμο, με αποτέλεσμα ένα ασυνήθιστο οπτικό θέαμα κόντρα στην καταγάλανη θάλασσα. Η ελάχιστη βλάστηση που συνθέτει τη χλωρίδα των Αμμοθινών, είναι κυρίως τα πανέμορφα λευκά «κρινάκια» της Λήμνου.Αρκετοί ήταν αυτοί που εμπνεύστηκαν αντικρίζοντας το παράξενα αυτό τοπίο της Λήμνου και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα μικρό στούντιο. Ελάχιστοι γνωρίζουν πως η ελληνική ταινία «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» με τη Ρένα Βλαχοπούλου, με τις σκηνές όπου οι πρωταγωνιστές περιπλανιούνται στην έρημο, γυρίστηκαν στις Αμμοθίνες.

 

Photo Gallery

Scroll to Top