Σύνδεση Χρήστη

SatisfiedΗ ομάδα του visitmylimnos θέλοντας να δώσει σε όλες τις επιχειρήσεις της Λήμνου μια δυναμική και αξιόπιστη προβολή μέσω της ηλεκτρονικής διαφήμισης έχει σχεδιάσει μια εύκολη και περιεκτική φόρμα καταχώρησης της επιχείρησής σας. Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να είναι βάση των δεδομένων της σημερινής κατάστασης της επιχείρησής σας.

Secure page
Προστατεύουμε τα στοιχεία σας. Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας μας για περισσότερες πληροφορίες.

Top Panel

Η "Λήμνια Γη"

459 times

Η επιτυχημένη ανάρρωση του Φιλοκτήτη έκανε την Λημναία γη γνωστή στα πέρατα του κόσμου σαν φάρμακο για μία σειρά ασθενειών. Το χώμα το εξόρυσσαν μία φορά τον χρόνο μετά από μεγάλη τελετή σε μία ιερή περιοχή στο κέντρο του νησιού μεταξύ του χωριού Ρεπανίδι και της σημερινής θέσης του οικισμού Κότσινας.

 

Στην συνεχεία το σφράγιζαν για να κατοχυρώσουν το γνήσιο του προϊόντος καθ' ότι κυκλοφορούσαν και απομιμήσεις. Η σφραγισμένη γη από τους Έλληνες ή Terra Lemnia και Terra Sigillata από τους Λατίνους η οποία Θεωρούσαν πως είχε αιμοστατική δράση, θεράπευε τη δυσεντερία, ανακούφιζε το έλκος στομάχου, εξουδετέρωνε το δηλητήριο των φιδιών και ως αλοιφή ήταν κατάλληλη για τις φλεγμονές των οφθαλμών χρησιμοποιείτο ευρέως κατά τον Μεσαίωνα για την καταπολέμηση της πανώλης, έμεινε στο προσκήνιο μέχρι και τα τέλη του 19ου αιώνα ώσπου αντικαταστάθηκε από βιομηχανικά φάρμακα που περίπου είχαν τα ίδια συστατικά.

 

 

Photo Gallery

Scroll to Top