Σύνδεση Χρήστη

SatisfiedΗ ομάδα του visitmylimnos θέλοντας να δώσει σε όλες τις επιχειρήσεις της Λήμνου μια δυναμική και αξιόπιστη προβολή μέσω της ηλεκτρονικής διαφήμισης έχει σχεδιάσει μια εύκολη και περιεκτική φόρμα καταχώρησης της επιχείρησής σας. Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να είναι βάση των δεδομένων της σημερινής κατάστασης της επιχείρησής σας.

Secure page
Προστατεύουμε τα στοιχεία σας. Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας μας για περισσότερες πληροφορίες.

Top Panel

Η Λήμνος και ο Τρωικός πόλεμος

435 times

Σύμφωνα με τον Όμηρο το νησί έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση του τρωικού πολέμου. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εκστρατείας εναντίον της Τροίας, ο Φιλοκτήτης μαζί με τον Ηρακλή πήγαν στο νησάκι Χρύση και πρόσφεραν θυσίες στο βωμό της θεάς Χρύσης που υπήρχε εκεί.

 

Αργότερα ο Φιλοκτήτης ξαναπήγε στο βωμό της Θεάς για να προσφέρει θυσίες για λογαριασμό όλων των Αχαιών. Τότε τον δάγκωσε στο πόδι ένα φίδι, με συνέπεια να υποφέρει από δυνατούς πόνους και από την πληγή του ποδιού του να βγαίνει μία άσχημη μυρωδιά. Οι Αχαιοί τον εγκατέλειψαν στο νησί, σε μία σπηλιά γνωστή στη Λήμνο ως Σπηλιά του Φιλοκτήτη και έφυγαν για την Τροία. Ο Φιλοκτήτης έμεινε για πολλά χρόνια στη Λήμνο μέσα σε μια σπηλιά. Έβρισκε τροφή κυνηγώντας με τα όπλα του Ηρακλή που είχε και ανακουφιζόταν από τους πόνους του ποδιού με τη Λημνία Γη.
Εν τω μεταξύ, οι Αχαιοί που πολιορκούσαν την Τροία για δέκα χρόνια, δεν μπορούσαν να την κυριεύσουν. Όταν ο Οδυσσέας αιχμαλώτισε ένα μάντη της Τροίας, τον Έλενο, τους είπε ότι για να πάρουν την Τροία έπρεπε να έρθει ο Φιλοκτήτης με τα όπλα του Ηρακλή.
Έτσι πήγαν στη Λήμνο ο Οδυσσέας με το γιο του νεκρού πια Αχιλλέα, Νεοπτόλεμο. Αυτοί δεν κατάφεραν να πείσουν το Φιλοκτήτη να έρθει μαζί τους στην Τροία. Ακούστηκε όμως η φωνή του νεκρού Ηρακλή που του είπε ότι έπρεπε να πάει γιατί ήταν θέλημα του Δία.Ο Φιλοκτήτης τελικά υπάκουσε και πήγε στην Τροία όπου θεραπεύτηκε από τους γιους του Ασκληπιού, τον Μαχάονα και τον Ποδαλείριο. Τελικά ο Φιλοκτήτης πολέμησε στην Τροία με τα όπλα του Ηρακλή και σκότωσε τον Πάρη.
Η Σπηλιά του Φιλοκτήτη βρίσκεται δίπλα στο ιερό των Καβείρων

Επίσης η περίοδος της βασιλείας του Εύνηου γιος της Υψιπύλης, συνέπεσε με τον Τρωικό Πόλεμο. Ο Εύνηος συνεργάστηκε και με τα δύο αντιμαχόμενα στρατεύματα, αποδεικνύοντας τις ικανότητες του στο Εμπόριο, την διαπραγμάτευση αλλά και την διπλωματία. Σύμφωνα με τον Όμηρο, τους πουλούσε κρασί κι εκείνοι τον προμήθευαν χαλκό, σίδηρο, δέρματα και ανδράποδα(δούλους).

 

 

Photo Gallery

Scroll to Top