Σύνδεση Χρήστη

SatisfiedΗ ομάδα του visitmylimnos θέλοντας να δώσει σε όλες τις επιχειρήσεις της Λήμνου μια δυναμική και αξιόπιστη προβολή μέσω της ηλεκτρονικής διαφήμισης έχει σχεδιάσει μια εύκολη και περιεκτική φόρμα καταχώρησης της επιχείρησής σας. Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να είναι βάση των δεδομένων της σημερινής κατάστασης της επιχείρησής σας.

Secure page
Προστατεύουμε τα στοιχεία σας. Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας μας για περισσότερες πληροφορίες.

Top Panel

Η Λήμνος και το «πένταθλο»

504 times

Κατά την περίοδο που οι Αργοναύτες φιλοξενήθηκαν στο νησί η βασίλισσα Υψιπύλη οργάνωσε προς τιμήν τους αγώνες που έλαβαν χώρο στη Λήμνο. Στους αγώνες έλαβαν μέρος Ο Τελαμώνας πατέρας του Αίαντα στη δισκοβολία, στο ακόντιο ο Λυγκέας, στο δρόμο ο Ζήτης, στο άλμα ο Καλαίς και στη πάλη ο Πηλέας ο πατέρας του Ομηρικού Αχιλλέα.

 

Ο Ιάσωνας μετά από την επιτυχία των αγώνων ένωσε τα 5 αθλήματα σε ένα, δημιουργώντας το περίφημο « Πένταθλο» όπου και αργότερα εμφανίστηκε στη 18η Ολυμπιάδα το 708 πχ. Σήμερα το «Πένταθλο» έχει καταργηθεί τυπικά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν και τα αθλήματα λαμβάνουν χώρα σε αυτούς μεμονωμένα, ενώ στην κατηγορία των γυναικών υπάρχει με την ονομασία « Σύνθετο».

 

 

Photo Gallery

Scroll to Top