Σύνδεση Χρήστη

SatisfiedΗ ομάδα του visitmylimnos θέλοντας να δώσει σε όλες τις επιχειρήσεις της Λήμνου μια δυναμική και αξιόπιστη προβολή μέσω της ηλεκτρονικής διαφήμισης έχει σχεδιάσει μια εύκολη και περιεκτική φόρμα καταχώρησης της επιχείρησής σας. Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να είναι βάση των δεδομένων της σημερινής κατάστασης της επιχείρησής σας.

Secure page
Προστατεύουμε τα στοιχεία σας. Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας μας για περισσότερες πληροφορίες.

Top Panel

Το Ενετικό Κάστρο και τα Αρχοντικά στο Ρωμέικο Γυαλό

414 times

Φτάνοντας στην πρωτεύουσα του νησιού, την Μύρινα, βλέπουμε τα παραδοσιακά πλακόστρωτα σοκάκια της. Πάνω από την γραφική πόλη ξεπροβάλει σαν από παραμύθι το Βυζαντινό Κάστρο που χτίστηκε από τον Ανδρόνικο Α' Κομνηνό.

Με έκταση 144 στρεμμάτων θεωρείται το μεγαλύτερο κάστρο στο Αιγαίο. Παλαιότερα ονομαζόταν παλαιόκαστρο. Χτίστηκε πάνω στα ερείπια των πελασγικών τειχών και διαθέτει 14 πύργους. Το Κάστρο αποτελεί εδώ και χρόνια πολύτιμο καταφύγιο για ελάφια τα οποία είναι και προστατευόμενο είδος στο νησί.

Προχωρώντας κατά μήκος του λιμανιού στο τέλος του, το παραδοσιακό λιμανάκι της Μύρινας με τα χρωματιστά ψαροκάικα και τις παραδοσιακές ψαροταβέρνες σας περιμένουν για να δοκιμάσετε νησιώτικους ψαρομεζέδες. Κάτω από το κάστρο και απέναντι από τον όγκο του Άθω, απλώνεται ο Ρωμέικος γυαλός. Κατά μήκος της παραλίας ευρίσκονται τα σπίτια της Λημνιακής αριστοκρατίας – νεοκλασικά – που χτίστηκαν στα τέλη του περασμένου αιώνα. Πρόκειται για τα σπίτια των απογόνων αυτών των Λημνίων που στις σφαγές μετά τα Ορλωφικά έφυγαν από το νησί. Τον περασμένο αιώνα αντλούσαν την οικονομική τους υπεροχή από επιχειρήσεις που διατηρούσαν στην Αίγυπτο, από το στόλο τους αλλά και από μεγάλες εκτάσεις καλλιεργήσιμες που κατείχαν στο νησί. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, τα σπίτια αυτά υπήρξαν το αποτέλεσμα των "Αιγυπτιακών εμβασμάτων και του δυτικοφερμένου εκλεκτισμού".

 

 

Photo Gallery

Scroll to Top