Σύνδεση Χρήστη

SatisfiedΗ ομάδα του visitmylimnos θέλοντας να δώσει σε όλες τις επιχειρήσεις της Λήμνου μια δυναμική και αξιόπιστη προβολή μέσω της ηλεκτρονικής διαφήμισης έχει σχεδιάσει μια εύκολη και περιεκτική φόρμα καταχώρησης της επιχείρησής σας. Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να είναι βάση των δεδομένων της σημερινής κατάστασης της επιχείρησής σας.

Secure page
Προστατεύουμε τα στοιχεία σας. Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας μας για περισσότερες πληροφορίες.

Top Panel

Tο απολιθωμένο δάσους της Λήμνου

425 times

 

Επίσημα έχει ανακηρυχθεί το απολιθωμένο δάσος της Λήμνου ως «Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης».

Ειδικότερα ορίζονται ως "Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης" συγκεκριμένοι κορμοί απολιθωμένων δένδρων σε συγκεκριμένες θέσεις και εντός 3 τμημάτων εκτάσεων 24.407 στρεμμάτων, 14.350 στρεμμάτων και 7.018 στρεμμάτων. Οι απολιθωματοφόρες περιοχές στη Λήμνο είναι τρεις: η ζώνη προστασίας Μούδρου - Ρουσσοπουλίου - Καμινίων, η ζώνη Ρωμανού - Βάρους και η ζώνη Τσιμάνδρα - Πορτιανού. Υπάρχουν παράλληλα και κάποιες μεμονωμένες εμφανίσεις απολιθωμένων κορμών: μία δυτικά του οικισμού Βάρος, δύο στην παραλία λόφου Παρανησιά (Όρμος Κοντιάς) και στον Προφήτη Ηλία.

Με την ανακήρυξη αυτών σε "Διατηρητέο μνημείο της φύσης" προστατεύονται οι μεμονωμένοι κορμοί ιστάμενοι ή κατακείμενοι ή τμήματα αυτών καθώς και άλλα όργανα φυτών, όπως ρίζες, καρποί και σπέρματα. Πρόκειται για ανεπανάληπτο δημιούργημα της φύσης και φυσική κληρονομιά της χώρας με σπάνια παλαιοντολογική και γεωμορφολογική αξία.

Αναγνωρίζεται και αξιοποιείται η φυσική ομορφιά του νησιού. Αξίζει ο επισκέπτης της Λήμνου να επισκεφθεί αυτό το μνημείο της φύσης και να νιώσει την δύναμη της γης, να αισθανθεί το πέρασμα των χρόνων στους απολιθωμένους κορμούς και να γίνει μάρτυρας της παλαιοντολογικής και γεωμορφολογικής αξίας της Λήμνου. 

 

 

 

Photo Gallery

Scroll to Top