Σύνδεση Χρήστη

SatisfiedΗ ομάδα του visitmylimnos θέλοντας να δώσει σε όλες τις επιχειρήσεις της Λήμνου μια δυναμική και αξιόπιστη προβολή μέσω της ηλεκτρονικής διαφήμισης έχει σχεδιάσει μια εύκολη και περιεκτική φόρμα καταχώρησης της επιχείρησής σας. Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να είναι βάση των δεδομένων της σημερινής κατάστασης της επιχείρησής σας.

Secure page
Προστατεύουμε τα στοιχεία σας. Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας μας για περισσότερες πληροφορίες.

Top Panel

Οι Αργοναύτες

476 times

Ως πρώτο σταθμό τους, οι αργοναύτες επέλεξαν το νησί της Λήμνου, δεν γνώριζαν όμως πως το νησί ήταν καταραμένο από την Θεά Αφροδίτη, λόγω ότι οι γυναίκες του νησιού είχαν παραμελήσει τα θρησκευτικά τους καθήκοντα προς την θεά της ομορφιάς και αυτή τις τιμώρησε αυστηρά. Το δέρμα όλων των γυναικών του νησιού ανάδυε μια απαίσια μυρωδιά και κανείς δεν μπορούσε να τις πλησιάσει.

 

Η απόρριψη όλων των ανδρών του νησιού είχε κάνει έξαλλες τις γυναίκες, έτσι σε ένα βράδυ, φόρεσαν τις πανοπλίες, πήραν τα όπλα των αντρών και τους επιτέθηκαν, ήταν η νύχτα της σφαγής- το πρωί πετάχτηκαν όλα τα σώματα στη θάλασσα. Το όρος απ' όπου πετάχτηκαν ονομάστηκε «Πέτασος» και η περιοχή όπου σφαγιάστηκε ο ανδρικός πληθυσμός πήρε την ονομασία Ανδρωφόνιων-γνωστό σήμερα ως Ανδρώνι.
Οι γυναίκες του νησιού όταν είδαν από την ακτή το πλοίο των αργοναυτών να πλησιάζει πήραν τα όπλα τους και παρατάχθηκαν στην παραλία για να εμποδίσουν τους ταξιδιώτες. Ο Ιάσονας παρακάλεσε τις γυναίκες να μιλήσει με την αρχηγό τους και αυτές τον οδήγησαν στη βασίλισσα Υψιπύλη κατόπιν συμφωνίας αποφάσισε να βοηθήσει τις γυναίκες του νησιού διοργανώνοντας τελετές, θυσίες και αφιερώματα στο όνομα της Αφροδίτης. Οι γυναίκες της Λήμνου απελευθερώθηκαν άμεσα από την κατάρα και ξαναβρήκαν την ομορφιά και την χαμένη γοητεία τους. Οι αργοναύτες έμειναν στη Λήμνο για μερικά χρόνια, ο Ιάσονας παντρεύτηκε την Υψιπύλη και οι Αργοναύτες παντρεύτηκαν με γυναίκες του νησιού. Από αύτη την επιμειξία προήλθε ο λαός των Μινύων.

 

 

Photo Gallery

Scroll to Top