Σύνδεση Χρήστη

SatisfiedΗ ομάδα του visitmylimnos θέλοντας να δώσει σε όλες τις επιχειρήσεις της Λήμνου μια δυναμική και αξιόπιστη προβολή μέσω της ηλεκτρονικής διαφήμισης έχει σχεδιάσει μια εύκολη και περιεκτική φόρμα καταχώρησης της επιχείρησής σας. Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να είναι βάση των δεδομένων της σημερινής κατάστασης της επιχείρησής σας.

Secure page
Προστατεύουμε τα στοιχεία σας. Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας μας για περισσότερες πληροφορίες.

Top Panel

Ο Θεός Ήφαιστος

518 times

Σύμφωνα με τον Όμηρο έπεσε στο νησί όταν ο Δίας , πατέρας του τον πέταξε από τον Όλυμπο. Οι κάτοικοι του νησιού τον φρόντισαν εγκάρδια, ο Ήφαιστος για να τους ευχαριστήσει τους έμαθε την τέχνη μεταλλουργίας και τους έδωσε την λήμνια γη ως δώρο όπου αναφέρεται από τα αρχαία χρόνια ως υλικό με ποικίλες φαρμακευτικές ιδιότητες.

 

Τιμώντας το μεταλλουργό θεό, οι αρχαίοι κάτοικοι ονόμασαν Ηφαιστία την πρώτη πόλη που ίδρυσαν στο νησί.

Κατά το μύθο, ο Ήφαιστος μεταβίβασε τη γνώση της τέχνης στους Καβείρους, παιδιά που απέκτησε από τη νύμφη Καβειρώ. Αυτοί, αργότερα, λατρεύονταν σε ένα ειδικό ιερό που χτίστηκε στη Λήμνο, το Καβείριο. Η λατρεία τους, που ήταν μυστηριακή, επεκτάθηκε στη Σαμοθράκη κι αλλού και μάλλον προέρχεται από κάποια αρχική κλειστή συντεχνία μεταλλουργών.

 

 

Photo Gallery

Scroll to Top