Σύνδεση Χρήστη

SatisfiedΗ ομάδα του visitmylimnos θέλοντας να δώσει σε όλες τις επιχειρήσεις της Λήμνου μια δυναμική και αξιόπιστη προβολή μέσω της ηλεκτρονικής διαφήμισης έχει σχεδιάσει μια εύκολη και περιεκτική φόρμα καταχώρησης της επιχείρησής σας. Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να είναι βάση των δεδομένων της σημερινής κατάστασης της επιχείρησής σας.

Secure page
Προστατεύουμε τα στοιχεία σας. Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας μας για περισσότερες πληροφορίες.

Top Panel

Ο Τάφος του Ποιητή Niyazi Misri

671 times

Στην πρωτεύουσα του νησιού Μύρινα βρίσκεται ο τάφος του μεγάλου Τούρκου ποιητή Niyâzî Mısrî,όπου πέθανε στη Λήμνο, στις 16 Μαρτίου του 1694 σε ηλικία 78 ετών.
Εκεί τον είχε εξορίσει ο Σουλτάνος καταδικάζοντάς τον για τα πύρινα κηρύγματα εναντίον του, για κακοδιαχείριση και διαφθορά. Όταν ο Misri πέθανε, οι Μουσουλμάνοι τον έθαψαν στη Μύρινα στο τουρκικό νεκροταφείο της πόλης που βρισκόταν κοντά στη παραλία.
Λίγο αργότερα(ανάμεσα στα 1694 -1733) οι Τούρκοι για να τον τιμήσουν, έφτιαξαν το τουρμπέ προς τιμή του, κοντά στο Τζαμί της Μύρινας.
Με τη πάροδο των χρόνων ο τάφος του έγινε τόπος προσκυνήματος για τους Μουσουλμάνους του νησιού και γύρω από τον τάφο άρχισε να αναπτύσσεται η τουρκική συνοικία.

 

Photo Gallery

Scroll to Top